Zalecamy:

Szkoląc się z najlepszymi dajesz sobie szansę sam być najlepszy!Zalecamy aby przed wyborem kursu carvingu sprawdzić kto będzie Was szkolił. Na jakich surowcach będziecie pracować! Zapobiegnie to sytuacjom kiedy po przybyciu na szkolenie okaże się że będzie uczył Was kucharz bez doświadczenia w carvingu lub surowcami na całe szkolenie będzie marchewka, buraki czy cebula.

Aby mieć realne wyobrażenie o kursie w którym będziecie uczetniczyć przejrzyjcie galerię zdjęć z przeprowadzonych kursów i programy kursów. Każda sznująca się Instytucja Szkoleniowa taka jak Carving-Art udostępnia takie zdjęcia!

Facebook:

 

Rekomendacja:

Rekomendacja Carving Team Poland

W trosce o wysoką jakość szkoleń w zakresie sztuki carvingu ogólnopolskie stowarzyszenie Carving Team Poland wprowadziło we wrześniu 2013 roku Rekomendację dla jednostek zamawiających usługi szkoleniowe.
Pobierz Rekomendację CTP

 

Kurs Carvingu. Poziom Podstawowy

 

Szkolenie z carvingu na poziomie podstawowym to początek drogi na szlaku rzeźbienia w warzywach i owocach. Nasze specyficzne podejście do carvingu sprawia, że już na tym kursie kursanci przygotują samodzielnie zapierające dech w piersiach owocowe dekoracje.

Na tym etapie nie ograniczymy się do rzodkiewek, cytrusów czy innych form garnirowania potraw, któych podstawy na pewno są znane uczniom ze szkół o profilach gastronomicznych.

Na kursie podstawowym z carvingu nauczymy samodzielnie rzeźbić proste formy i kwiatki z warzyw ale nie zabraknie również efektownego melona, z motywem tajskim oraz róży w arbuze.

 

Poniżej prezentujemy zdjęcia elementów, które kursanci wyrzeźbią na swoim pierwszym szkoleniu z carvingu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurs carvingu na poziomie podstawowym zawiera pozycje, które w zupełności wystarczą nam do tworzenia zróżnicowanych kompozycji kwiatowych.

 

 

 

Oprócz tego nauczymy kursantów poprawnie trzymać swój własny nóż do carvingu, który otrzymają na kursie. Pozwoli to osiągnąć efekty, o których sami siebie nie podejrzewacie!

 

Uzupełnieniem całości kursu jest część teoretyczna, od której zaczyna się cały kurs. Instruktor zagłębia się w zagadnienia dotyczące histori sztuki carvingu oraz opowiada i omawia liczne narzędzia do carvingu. Omawiany jest również sposób doboru surowców i sposoby przechowywania gotowych rzeźb owocowych i warzywnych

 

 

 

Program KURSU PODSTAWOWEGO:

  • historia sztuki carvingu
  • narzędzia do carvingu: typy, rodzaje, sposoby używania i konserwacji
  • sposoby zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac
  • rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach i warzywach takich jak: arbuz, melon, dynia, burak, kalarepa, rzodkiew, ogórek, cukinia, marchew i inne
  • tworzenie dekoracji sztuki carvingu poprzez łączenie pojedynczych rzeźb (tworzenie kompozycji przestrzennej)

 

Program kursu podstawowego.
Pobierz w formie pdf

 

 

Cena kursu obejmuje:

  • 8 godzin szkolenia
  • owoce i warzywa do pracy dla kursantów
  • przerwę kawową z poczęstunkiem
  • zimne napoje dostępne przez cały czas szkolenia
  • ciepły lunch dla każdego uczestnika

 

 

  • jako jedyni w Polsce gwarantujemy noż do carvingu dla każdego uczestnika w cenie kursu

 

 

 

PO ZAKOŃCZENIU SZKOLENIA KAŻDY UCZESTNIK OTRZYMUJE ZAŚWIADCZENIE CERTYFIKAT UKOŃCZENIA KURSU CARVINGU

 

Kurs carvingu kończy się wydaniem zaświadczeń certyfikatów zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 622 ).

 

 

zadzwoŃ do nas: +48 509 983 903